nieuws

Winnaar Café Top 100: ‘Een prijs waar je alleen op kunt hopen

Café

Sjinkerij De Bóbbel uit Maastricht is de nieuwe aanvoerder van de Café Top 100-ranglijst van Misset Horeca. ‘Een prijs waar je alleen maar op kunt hopen’, zei eigenaar Taco van der Bijl kort na de prijsuitreiking op dinsdag 15 november.

Winnaar Café Top 100: ‘Een prijs waar je alleen op kunt hopen

‘Een vreselijk spannende ontknoping. We zijn echt super tevreden. Vorig jaar al op positie drie en nu doorgestegen naar 1. Geweldig.’ Sjinkerij collega Coen Smits verwoordt het nuchter als ‘een hele mooie stijgende lijn.’

Op de vraag hoe Van der Bijl en Smits de prijs een jaar lang gaan waarmaken, antwoordden de heren dat ze ‘gewoon’ hun ding blijven doen. ‘We zullen wel wat meer in de picture staan,’ lachen ze. Ook vermoeden de heren al wel dat er wel een kleine omzetplus aan zit te komen nu ze zijn uitgeroepen als Beste Cafe van Nederland.

Gemeende glimlach

De Bóbbel in Maastricht wordt door de jury geroemd om het hoge gastvrijheidsniveau. ‘On-Nederlands hoog,’ luidt het oordeel. ‘Je krijgt elke keer het gevoel dat de medewerkers speciaal op jou staan te wachten als je als gast binnenkomt. Er is direct oogcontact en een gemeende glimlach.’

‘Het tapwerk is super. Het geroezemoes van de gasten vormt de muziek. Een oase van gastvrijheid in een bruisende Bourgondische stad.’