nieuws

Zweedse bartender wint De Kuyper Cup

Café

Drankproducent De Kuyper haalde deze week de internationale top op cocktailgebied naar Nederland voor De Kuyper Cup. Donderdag streden bartenders uit 19 landen in de finale, die werd gewonnen door de Zweedse Stefania d’Angelo.

Zweedse bartender wint De Kuyper Cup

D’Angelo’s cocktail Summer in the City werd door de jury als beste beoordeeld, en bezorgde de Zweedse de Cocktail Cup van De Kuyper en de daaraan verbonden reis naar het Caraïbisch gebied.

Summer in the City is een mix van Sour Rhubarb likeur, witte rum, limoen en suikersiroop, afgemaakt met granaatappelzaadjes.

Op respectievelijk de 2e en 3e plaats eindigden Jim Karlsson uit Noorwegen met Top Notch en Adrian Caradeanu uit Roemenië met Punica Mint Martini.

De afgelopen maanden vonden voorronden plaats in alle 19 landen, waaronder ook Rusland, Maleisië, Engeland, de Verenigde Staten, Finland en Indonesië. De winnaars namen het tijdens de finale in Schiedam tegen elkaar op.

Ons land werd vertegenwoordigd door Mikael Ekman, Nederlands kampioen in 2003 en 2004. Ekman heeft ook internationale prijzen binnengehaald, zoals de tweede plaats op het Wereldkampioenschap in 2004 in Las Vegas.

Naast de internationale wedstrijd gaf Nicolas St Jean, achtvoudig wereldkampioen Flair Bartending een flitsende shakerdemonstratie.

Meer cocktailberichten:

Reageer op dit artikel