nieuws

Wat gaat er mis met koffie?

Café

Hoewel koffie booming is in Nederland en er steeds meer aandacht is voor de kwaliteit van koffie gaat er ook nog vaak iets mis. De jury van de Koffie Top 100 van Misset Horeca – 10 september gepresenteerd – ondervond aan den lijve diverse missers.

Wat gaat er mis met koffie?

De jury van de Koffie Top 100 van Misset Horeca ondervond tijdens de drie juryrondes dat niet elk kopje koffie foutloos wordt geserveerd. De juryleden stelden een top vier van missers samen:
1. Kopjes te heet. De juryleden verbrandden hun lippen veel te vaak met als commentaar: ‘Oh, die komen net uit de vaatwasser.’

2. Espresso te ‘lang’ met als commentaar: ‘Doen we omdat de gast het wil.’
3. Cappuccinokopjes te groot. Verhouding melk en koffie volledig zoek. Koffie is verkeerd!
4. Zelden proefde de jury een smakelijke lungo of café crème. De Hollandse bak en het espressoapparaat worden nooit vrienden. Tip van de jury: experimenteer eens met filterkoffie. Commentaar van de jury: ‘Hip en Lekker.’

Misset Horeca presenteerde maandag 10 september voor de eerste keer haar Koffie Top 100. Dit gebeurde bij Mereveld in Utrecht. Nummer 1 is geworden De Koffie Salon aan de Utrechtsestraat in Amsterdam.

 

Bekijk hier de complete ranglijst.