nieuws

Nieuwbouw voor Friese horecaopleiding

Café

ROC De Friese Poort in Sneek heeft vrijdagmiddag 5 oktober haar nieuwe locatie voor de horecaopleiding officieel geopend. Er werd geen traditioneel lint doorgeknipt. De openingshandeling bestond uit het gezamenlijk maken van een soep: alle gasten voegden een eigen ingrediënt toe.

Nieuwbouw voor Friese horecaopleiding

Burgemeester Apotheker van Sneek liet als eerste de bouillon stromen en gaf daarmee de aftrap voor de opening van de nieuwe horecaopleiding van ROC Friese Poort. Gasten verfijnden de bouillon vervolgens met peper, zout en kruiden.

Begin dit jaar is gestart met de nieuwbouw van de opleiding. De studenten van de opleiding horeca zijn het nieuwe schooljaar al gestart in het splinternieuwe gebouw dat is voorzien van een grote leskeuken, een restaurant, vergaderzaal en praktijk- en leslokalen.

‘Alles is erop ingericht om de praktijk in de school te brengen. Het nieuwe leerbedrijf heeft de uitstraling van een echt horecabedrijf, waar we hopen nog vele gasten te mogen ontvangen voor een diner, lunch of vergadering,’ aldus het ROC.

Reageer op dit artikel