nieuws

Eigen bier voor topcafé De Bonte Koe

Café

Biercafé De Bonte Koe uit Purmerend tapt voortaan een blond bier dat exclusief voor hen wordt gebrouwen: Kalverliefde. Het speciaalbier is iets troebel, bevat Nieuw-Zeelandse hop en heeft een alcoholpercentage van 7,2 procent. Als primeur komt het op de tap bij alle 42 cafes die zijn aangesloten bij de Alliantie van Biertapperijen.

Eigen bier voor topcafé De Bonte Koe
Wick Natzijl

Op donderdag 25 april stroomde het eigen bier Kalverliefde voor het eerst uit de tapkraan bij De Bonte Koe in Purmerend, de nummer twee uit de Café Top 100 van Misset Horeca.
Het café heeft de primeur om als eerste lid van de Alliantie van Biertapperijen het Bier van de Maand te leveren. Het bier Kalverliefde is in de maand mei Bier van de Maand en zit op elke tap van de 42 aangesloten cafés. Vandaar ook de starthoeveelheid van ruim 7.000 liter Kalverliefde van het eerste brouwsel. Het bier wordt gebrouwen door de Proefbrouwerij in het Belgische Lochristi.

Goed doordrinkbaar

Eigenaren Huub en Linda Arents van De Bonte Koe wilden al langer een eigen bier; een jaar geleden werd het concreet. Met hun wensenlijst dat al vrij concreet was, gingen ze naar brouwer SNAB. Deze liet voor hen een blond bier brouwen van hoge gisting met een alcoholpercentage van 7,2 procent en een licht bittertje (kleur 12 EBC en bitterheid 25 EBU). ‘Het hele jaar doordrinkbaar, in een mooi glas, eigen viltje, tafelkaartje. Alles is er.’

Reageer op dit artikel