nieuws

Amsterdamse bar bij beste ter wereld

Café

Door 74 in Amsterdam is opgenomen in de World’s 50 Best Bars 2013, een initiatief van Drinks International Magazine. De hoofdstedelijke bar staat op plek 15 en is de enige Nederlandse horecagelegenheid op de lijst.

Amsterdamse bar bij beste ter wereld
Website Door 74

De lijst met daarop de vijftig beste bars ter wereld werd donderdag 10 oktober – voor de derde keer – gepresenteerd in Londen. Op de eerste plaats staat Artesian, een bar in de Engelse hoofdstad. Ook de nummer twee huisvest in Londen: The Nightjar.

Door 74

De Amsterdamse bar Door 74 staat op plaats 15 en is de enige Nederlandse notering. Het is voor het bedrijf de tweede keer dat het voorkomt op de lijst. Twee jaar geleden werd plek 29 behaald, in de lijst van vorig jaar was er geen plek.

Door 74 noemt zichzelf een zogeheten speakeasy cocktailbar. ‘Speakeasy slaat op geheime bars uit de drooglegging in de Verenigde Staten in de roerige jaren twintig’, aldus de initiatiefnemers.

‘Door 74 heeft een uithangbord en een gesloten deur, die slechts te betreden is na het aanbellen en een reservering gemaakt op dezelfde dag.’

Bekijk hier de top 50.

Reageer op dit artikel