nieuws

Beurs van Berlage wil horeca uitbreiden

Café

De Amsterdamse Beurs van Berlage wil de horeca-activiteiten in het complex de komende jaren uitbreiden. Naast de bestaande brasserie moet er een café bij komen. Een uitbater wordt nog gezocht, zegt algemeen directeur Schonenberg.

Beurs van Berlage wil horeca uitbreiden

De komende tijd gaat de Beurs van Berlage de ruimte aan de Damrakzijde gereed maken voor de toekomstige horecafunctie, nu zijn er nog kantoren.

‘De ruimte is ooit door Berlage ontworpen als caféruimte’, zegt algemeen directeur van de Beurs van Berlage Marcel Schonenberg. ‘Hij had er een schipperscafé in gedachten, en er zijn in de bogen boven de ramen nog tegels te zien die daarnaar verwijzen.’

In het Rode Loperproject van de gemeente Amsterdam krijgt het Damrak aan de kant van de Beurs weer een trottoir van 4,5 meter breed. ‘Daar zouden we graag een terras realiseren.’

De huidige brasserie aan de kant van het Beursplein blijft de Beurs zelf exploiteren, voor het toekomstig schipperscafé zoekt Schonenberg nadrukkelijk een externe partij. ‘Een huurder vinden voor de ruimte van 200 vierkante meter blijkt lastig.’

Reageer op dit artikel