nieuws

‘Bierpetitie’ bijna 90.000 keer getekend

Café

De petitie Stopbierbelasting.nl, waarin mensen hun voor- of afkeur voor een accijnsverhoging op bier kunnen aangeven, is in ruim twee maanden tijd zo’n 90.000 keer getekend. Liefst 82 procent van de mensen die via de website hun stem lieten horen, zijn tegen de belastingverhoging.

‘Bierpetitie’ bijna 90.000 keer getekend

De online petitie is een initiatief van bierbrouwers en biertapperijen, die vinden dat het genoeg is geweest met de verhoging van de belasting op bier. ‘Sinds 2002 is de accijns op bier bijna verdubbeld’, stellen zij. Toen de petitie werd gestart op 1 augustus was het kabinet nog van plan om de belasting in 2014 opnieuw met 14 procent te verhogen.

Inmiddels is dat omlaag gebracht tot 5,75 procent, maar ook dat is volgens de Nederlandse Brouwers te veel. Dit najaar wordt de petitie aangeboden aan politici.

De brouwers en biertapperijen in Nederland willen de voortdurende bieraccijnsverhogingen in ons land een halt toe roepen. Centraal in de campagne staat een filmpje (zie onder) en de actiesite stopbierbelasting.nl waarin de argumenten tegen een nieuwe bieraccijnsverhoging in 2014 uiteen worden gezet. De conclusie: ‘Accijns op bier kost samenleving meer dan het de schatkist oplevert.’

Naast de brouwerijen is ook de Alliantie van Nederlandse Biertapperijen bij de actie betrokken.

Reageer op dit artikel