nieuws

Tilburgs café kiest voor polsbandjes 18-minners

Café

Cafés mogen vanaf 1 januari geen alcohol meer schenken aan bezoekers die jonger zijn dan 18 jaar. Bar Le Clochard in Tilburg gaat vanaf die datum werken met polsbandjes voor 16- en 17-jarigen. Daarmee hoopt eigenaar Marvin van Wijk te kunnen voldoen aan de nieuwe wetgeving.

Tilburgs café kiest voor polsbandjes 18-minners

Het initiatief van bar Le Clochard in Tilburg om vanaf 1 januari te gaan werken met polsbandjes voor bezoekers, wordt door het Brabants Dagblad gemeld op de website.

Eigenaar Marvin van Wijk hoopt dat hij daarmee kan voorkomen dat 18-minners alcohol nuttigen in zijn bedrijf.

Alcoholleeftijd van 16 naar 18

Door een verhoging van de alcoholleeftijd mogen jongeren van 16 en 17 vanaf 1 januari 2014 geen alcohol meer drinken, maar wel een café bezoeken. Kroegbazen krijgen een boete van €1360 als de nieuwe wet overtreden wordt, aldus het Brabants Dagblad.

Komt een overtreding vaker voor, dan kan de burgemeester ook besluiten om de deuren van het betreffende bedrijf te sluiten.

Wet handhaven

Ondernemer Van Wijk vertelt in het artikel dat hij zijn best zal doen de wet te handhaven, maar merkt eveneens op hij niet kan garanderen dat het systeem met de polsbandjes waterdicht zal zijn. Volgens het Brabants Dagblad heeft Le Clochard op vrijdagmiddag zo’n 250 scholieren binnen.

Koninklijke Horeca Nederland

Eerder deze maand sprak Koninklijke Horeca Nederland zich al uit over de nieuwe wetgeving.

Woordvoerder Joris Prinsen liet toen weten te verwachten dat cafés in de landelijke gebieden jongeren van 16 en 17 jaar per 1 januari niet meer binnenlaten.

Reageer op dit artikel