nieuws

Finalisten Terras Top 100 bekend

Café

Hotel De Heerlickheijd van Ermelo in Ermelo, Restaurant Eemlust in Baarn, The College Hotel in Amsterdam, Bistro de Olliemölle in Borculo en Restaurant-Café In de Waag in Amsterdam hebben zich – in willekeurige volgorde – geplaatst voor de finale van de Misset Horeca Terras Top 100 van 2012.

Finalisten Terras Top 100 bekend

Deze bedrijven weten sinds maandag 11 juni dat hun terras behoort tot de beste vijf van Nederland. Om de nummer 1 in de Misset Horeca Terras Top 100, powered by Lipton Ice Tea te bepalen, krijgen de finalekandidaten deze week bezoek van de hoofdjury. Zij onderwerpt de terrassen aan een finale check. De winnaar en de ranglijst worden bekendgemaakt op maandag 2 juli.

Meeste punten na anonieme bezoeken

De nummer 1 staat nog niet vast, maar vandaag kregen vijf bedrijven in Nederland wel te horen dat ze kans maken op de hoogste positie in de lijst, die in 2012 voor het vijfde achtereenvolgende jaar verschijnt. Na meerdere anonieme bezoeken vergaarden zij de meeste punten.

De ondernemers zijn door Misset Horeca-hoofdredacteur Martine Zuil op de hoogte gebracht van het heugelijke nieuws. Met daarbij de mededeling dat ze eind deze week de kans krijgen hun bedrijf én het terras te presenteren aan de hoofdjury.

Opmerkelijke verschuivingen

Sinds 2008 stelt Misset Horeca jaarlijks de Terras Top 100 samen. De lijst van dit jaar laat een aantal opmerkelijke verschuivingen zien als gevolg van een iets andere manier van jureren.

In vergelijking tot voorgaande jaren is het accent wat meer verlegd naar service, bediening en de kwaliteit van de uitgeserveerde dranken en etenswaren, en is wat minder gekeken naar de ligging van het terras. Hiermee is gehoor gegeven aan opmerkingen die veel deelnemende bedrijven hierover maakten in de voorgaande jaren.

Paal 10 in eregalerij, Zalmhuis keert terug

Ook dit jaar konden bedrijven met een terras zich vanaf de Horecava tot maart inschrijven. En net als in de voorgaande jaren kwamen honderden aanmeldingen binnen.

Nadat hieruit een selectie was gemaakt op basis van de ingevulde gegevens, werden dit voorjaar bijna tweehonderd terrassen bezocht door de anonieme juryleden van onderzoeksbureau AQ Services. Het slechte voorjaarsweer speelde hen parten. Afgelopen weekeinde pas konden de laatste (herhalings)bezoeken worden afgelegd.

De top 100 van 2012 wordt maandag 2 juli gepresenteerd bij Strandpaviljoen Paal 10 in Ouddorp. De nummer 1 van vorig jaar keert niet terug in de lijst, maar krijgt een plaats in de Eregalerij. Het Zalmhuis in Rotterdam, vier jaar geleden de eerste winnaar van de Terras Top 100, verlaat de plek in de schijnwerpers en komt dit jaar weer binnen in de lijst.

Reageer op dit artikel