nieuws

Nieuw trappistenbier Zundert al uitverkocht

Café

Het trappistenbier Zundert is nog geen week op de markt maar nu al moeten de makers ‘nee’ verkopen. ‘De vraag is nog groter dan verwacht’, zegt een broeder onaangenaam verrast in de winkel van de abdij Maria Toevlucht.

Nieuw trappistenbier Zundert al uitverkocht

Wie het nieuwe trappistenbier afgelopen weekeinde wilde proeven op de plek waar het wordt gebrouwen, de brouwerij bij de abdij Maria Toevlucht in Zundert, kwam bedrogen uit. ‘Beste klant, onze voorraad Zundert trappistenbier is tijdelijk uitverkocht,’ luidde de tekst op een briefje op de winkeldeur, schrijft het AD.  Misset Horeca ontdekte dat op Marktplaats nog wel flesjes Zundert te koop zijn.

Vanaf de abdij was de voorraad trappistenbier binnen de kortste keren uitverkocht. ‘In vier uur tijd verkochten we maar liefst 5000 flesjes trappistenbier,’ zegt een broeder. Het is voor het eerst in 125 jaar dat Nederland een nieuw trappistenbier krijgt. Wereldwijd zijn er nu negen trappistenbrouwerijen waarvan zes in België, een in Oostenrijk en dus nu twee in Nederland. Zundert en La Trappe.

Eén flesje per klant

Pas in de loop van deze week is het kopergoude bier met acht procent alcohol volgens weer verkrijgbaar in abdijwinkel, zij het op uiterst beperkte schaal. Elke klant mag een flesje Zundert kopen.

In een aantal drankenhandels in de regio, die het Zundertse trappistenbier sinds vorige week verkopen, was het afgelopen weekeinde ook al geen flesje meer te koop.

In Misset Horeca nummer 25 meer over de nieuwe trappist Zundert

Reageer op dit artikel