nieuws

Utrecht: nieuwe alcoholleeftijd wel handhaven

Café

In tegenstelling tot veel andere gemeentes gaat Utrecht de nieuwe leeftijdsgrens voor het consumeren van alcohol per 1 januari wel handhaven. Een derde van de Nederlandse gemeentes doet dit (nog) niet direct per ingang van het nieuwe jaar.

Utrecht: nieuwe alcoholleeftijd wel handhaven

Utrecht gaat wel meteen per 1 januari de nieuwe leeftijdsgrens voor het consumeren van alcohol handhaven. Nu nog mogen 16 jarigen alcohol drinken, dit wordt met ingang van 2014 opgeschroefd naar 18.

De gemeentes Katwijk, Schagen, Breda, Bergen, Larderd, Nederlek, Boxmeer, Duiven, Eijsden, Buren, Kampen, Lochem en Soest hebben al aangegeven niet direct te gaan handhaven.

Woordvoerster van de gemeente Utrecht Jacqueline Rabius laat weten dat er in de Domstad wel meteen per 1 januari gecontroleerd zal worden. Utrecht zegt niet alleen te gaan handhaven in het uitgaansleven, maar ook in supermarkten en op straat.

Boete: 1360 euro

Het boetebedrag voor het overtreden van de regel is voor kinderen jonger dan 16 is 45 euro, 16- en 17-jarigen betalen 90 euro als ze betrapt worden op alcoholgebruik. Een horecaondernemer krijgt daarentegen een boete van 1360 euro. Als het bedrijf meer dan vijftig werknemers heeft, kan het boetebedrag oplopen tot 2720 euro.

Reageer op dit artikel