nieuws

Palladium op plek 3 in Koffie Top 100 2014

Café

De nummer 3 in de Koffie Top 100 2014 is het Amsterdamse Palladium. Volgens de jury wordt hier het maximale uit boon en machine gehaald.

Palladium op plek 3 in Koffie Top 100 2014

Palladium maakt in drie jaar een gestage opmars in de Koffie Top 100: plek 27 in 2012, vorig jaar 18e en nu de top-3 in. Het gemengde horecabedrijf – grand café, restaurant en club – om de hoek van het Leidseplein is met ruim 120 zitplaatsen en een terras fors van omvang en de hele dag door druk.

Het bedrijf bestaat intussen 28 jaar en is still going strong. Buscaglione mag zich gelukkig prijzen dat Palladium een paar jaar geleden de Noord-Italiaanse bonen van Illy omruilde voor die van de brander uit Rome. In navolging van Palladium kozen meer en meer Amsterdamse bedrijven voor Buscaglione. Ook was Palladium een jaar of acht geleden een van de eerste zaken in Nederland die een barista in dienst had, een trend die snel navolging vond.

Gelukkig heeft de wet van de remmende voorsprong geen vat gekregen op Palladium en wordt hier nog altijd zeer serieus met de pittige Italiaanse espressobonen omgesprongen. De jury: ‘Erg goede koffie, waar veel aandacht aan wordt besteed. De lungo is mooi in balans van smaak, fris en een prettige chocolade-achtige nasmaak. In de espresso dezelfde smaaktonen, maar dan nog intenser. Vooral de nasmaak komt nu duidelijk naar voren. De cappuccino heeft mooi romig microfoam, wel kleine belletjes in de latte art. Een klein beetje uitgeschoten over de rand van het kopje.’

> Bekijk hier de Koffie Top 100 2014

Reageer op dit artikel