nieuws

Belgische horeca komt met Sinterklaas- en Zwarte Pier-bier

Café

Horecaondernemers uit het Belgische Sint-Niklaas, niet ver van de Nederlandse grens met Zeeuws-Vlaanderen, hebben in samenwerking met een brouwer Sinterklaas- en Zwarte Piet-bier gebrouwen.

Belgische horeca komt met Sinterklaas- en Zwarte Pier-bier

‘De Sinterklaas is een stevig blond bier van 8,5 procent alcohol met een witte schuimkraag, net als de baard van Sinterklaas. De gebrande mouten geven de Zwarte Piet met zijn 8,5 procent een winterswarm gezellig gevoel’, aldus initiatiefnemer Koen Dewanckel op Nieuwsblad.be.

Een Sinterklaas- of Zwarte Piet-bier kost 3,50 euro per glas. Ze worden geserveerd in een speciaal mijterglas. De bieren zijn van 12 november tot en met zaterdag 6 december verkrijgbaar in horecabedrijven in Sint-Niklaas.

Reageer op dit artikel