nieuws

Geen extra controles rookverbod kleine cafés

Café

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat niet extra controleren of kleine kroegen zonder personeel zich aan het rookverbod houden. ‘Het normale controlebeleid wordt voortgezet, er komen geen extra controles bij’, aldus een woordvoerder van de NVWA woensdag 22 oktober.

Geen extra controles rookverbod kleine cafés

Roken is vanaf nu verboden in alle Nederlandse cafés, ook in de kleine kroegen zonder personeel waar eerst een uitzondering gold, liet staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) dinsdagavond 21 oktober weten.

Uitspraak Hoge Raad

Aanleiding voor zijn besluit is de uitspraak van de Hoge Raad van 10 oktober. Die bepaalde dat de huidige uitzondering voor kleine cafés ongeldig is, net zoals eerder het gerechtshof al deed.

Clean Air Nederland

De organisatie Clean Air Nederland (CAN) voerde de afgelopen jaren steeds rechtszaken tegen de Staat om het rookverbod er definitief door te krijgen.

Handhaving goed regelen

In een reactie laat CAN weten ‘uiteraard erg blij’ te zijn met deze beslissing. ‘Echter, het wordt nu tijd dat de handhaving goed geregeld wordt‘, aldus de organisatie.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel