nieuws

Urban Espresso Bar wint AD Koffietest

Café

De Urban Espresso Bar in Rotterdam schenkt volgens de AD Koffietest de lekkerste koffie van Nederland. Daarmee stoot het bedrijf Bagels en Beans uit Den Bosch van de troon.

Urban Espresso Bar wint AD Koffietest
De Urban Espresso Bar

De Australiaanse Jo McCambridge runt Urban Espresso Bar samen met rechterhand Jacqueline Stubbe. De liefde bracht Jo in 1992 naar Tilburg. In Nederland miste zij de levendige koffiecultuur van Sydney. Ze gaf haar baan in de gezondheidszorg op en begon, met een tweedehands espressoapparaat, een espressobar in Rotterdam.

Geen ervaring

Toen McCambridge begon, had zij nog geen enkele ervaring in de horeca. Ze stond zelf in de zaak en elke cent ging het bedrijf weer in. Inmiddels staan er goede koffiemachines, is de zaak gerestyled en loopt er goed personeel rond.

Gasten

De afgelopen tien jaar is de aandacht voor de Urban Espresso Bar toegenomen. Gasten weten McCambridge steeds vaker te vinden en in 2011 opent ze haar tweede zaak. Inmiddels schenkt ze 300.000 koppen koffie per jaar. Daarmee staat zij echter niet in de Koffie Top 100 van Misset Horeca, die is gewonnen door Coffeelicious in Dordrecht.

Reageer op dit artikel