nieuws

Startsalaris Heineken te hoog

Café

De Nederlandse tak van Heineken is te duur om op langere termijn concurrerend te blijven in de internationale omgeving. Beginnende werknemers krijgen 20 tot 30 procent te veel betaald, in vergelijking met dezelfde functies in soortgelijke bedrijven. Dat zei HR-directeur Hans de Ruiter tegenover het Financieele Dagblad.

Startsalaris Heineken te hoog

De bierbrouwer wil ingrijpen in de arbeidsvoorwaarden van de Nederlandse tak. Behalve het verlagen van salarissen, wil de directeur ook een deel van de organisatie uit het cao-stramien tillen, omdat het de concurrentiekracht blokkeert.

Cao

De Ruiter zit nu echter nog vast aan cao-schalen. ‘Wij vragen onze zittende mensen niet 20 procent in te leveren’, aldus de HR-directeur.

Toekomst

‘Maar zet dan op zijn minst dat nieuwe bouwwerk neer voor de toekomst.’ In Nederland werken ongeveer 2700 mensen bij Heineken.

ANP/MediaWatch

Reageer op dit artikel