nieuws

Crowdfunding levert ondernemers klassiek muziekcafé ruim een ton op

Café

Twee ondernemers hebben via crowdfunding al ruim een ton bij elkaar gebracht om klassiek muziekcafé ‘Het Muzieklokaal’ te realiseren in Utrecht. Ze begonnen half april een campagne en haalden 23 juni, een kleine maand voor de deadline, het streefbedrag van 100.000 euro binnen.

Crowdfunding levert ondernemers klassiek muziekcafé ruim een ton op
ANP

Met de support van ruim 165 investeerders hebben ze nu een bedrag van 100.680 euro. ‘Wij zijn door het dolle heen’, aldus de ondernemers  Talitha Verheij en Sanne van Buuren.

Crowdfunding gaat verder

De twee hopen – in de 26 dagen die ze nu nog hebben – ook het maximale streefbedrag van 150.000 euro te halen, zodat ze geen lening bij de bank nodig hebben. ‘Als we in dit tempo doorgaan is dat zeker haalbaar.’ Verheij en Van Buuren zijn echter al heel blij met wat ze nu hebben bereikt. ‘Op zich hoeven we het maximale bedrag niet te halen, maar het geeft minder zorgen over de financiering’, zegt Van Buuren.

Investeerders

Investeerders krijgen een eervolle vermelding op de website. Grote investeerders krijgen een plekje op de wall of fame in Het Muzieklokaal. ‘We moeten nog even kijken hoe we dit gaan invullen’, aldus Van Buuren.

Op zoek naar een locatie

De twee zijn nu druk op zoek naar een locatie. ‘Dat heeft nu onze prioriteit. We hebben verschillende lijntjes uitgezet.’ De planning is dat ze eind dit jaar open gaan. Als het langer duurt, dan vinden ze dit geen grote teleurstelling.  ‘We vinden een goede locatie het belangrijkste. Op dat punt willen we geen concessies doen’, besluit Van Buuren.

Klassieke muziek

In het café wordt straks enkel klassieke muziek gedraaid. Ook komen er wekelijks huiskamerconcerten en worden er lezingen gegeven.

Reageer op dit artikel