nieuws

‘Contant betalen kost 25 cent, pinnen 19 cent’

Café

Ondernemers zijn steeds minder geld kwijt aan het verwerken van betalingen aan de kassa, omdat er steeds meer wordt gepind. Een gemiddelde contante betaling kost een ondernemer 25 cent, een gemiddelde pinbetaling 19 cent.

‘Contant betalen kost 25 cent, pinnen 19 cent’

Dit blijkt uit een donderdag 2 juli gepubliceerd onderzoek in opdracht van de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen.

De totale kosten van het toonbankbetalingsverkeer in de horeca, detailhandel, benzinepompen en ambulante handel samen bedroegen vorig jaar 1,3 miljard euro. Dat is 3 procent minder dan bij de vorige meting in 2012.

Het aantal transacties steeg tegelijkertijd juist met 2 procent naar 5,8 miljard. Er wordt over het algemeen nog steeds iets vaker contant betaald dan dat mensen hun pasje trekken.

Het grootste deel van de kosten kwam voor rekening van contante betalingen, namelijk 711 miljoen euro. Een gemiddelde contante betaling kost een ondernemer volgens het onderzoek 25 cent, een gemiddelde pinbetaling 19 cent.

Reageer op dit artikel