nieuws

Bockbierseizoen trapt af met 125 bockbieren

Café

Traditiegetrouw is het Bockbierseizoen maandag 5 oktober, de eerste oktobermaandag, van start gegaan. De brouwers in Nederland brouwden dit jaar ruim 125 herfstbockbieren, een flinke stijging ten opzichte van vorig jaar toen er ruim 90 bockbieren werdeb gebrouwen.

Bockbierseizoen trapt af met 125 bockbieren

Bockbier wordt één keer per jaar gebrouwen en is in een beperkte hoeveelheid beschikbaar. Cees-Jan Adema, Directeur Nederlandse Brouwers: ‘Met ruim 125 nieuwe herfstbockbieren dit najaar, heeft de consument veel keuze. Het Bockbierseizoen biedt ook nu weer prachtige seizoensbieren due zich bij uitstek lenen om te combineren bij mooie gerechten. Consumenten kunnen in november deze bockbier & spijs combinaties ook gaan proeven bij restaurants door heel Nederland.

Bewustere keus speciaalbier
De meerderheid van de bierdrinkers (64 procent) drinkt wel eens bier bij het avondeten blijkt uit het het Nationaal Bieronderzoek. Bijna vier op de vijf (78 procent) drinkt wel eens een speciaalbier, zoals bockbier. Mensen maken steeds bewustere keuzes op het gebied van eten en drinken en de keuze voor een type speciaalbier hangt dan ook af van het seizoen (36 procent) en het moment (33 procent). De belangrijkste rol bij de keuze voor een speciaalbier is de smaak (69 procent).

Reageer op dit artikel