nieuws

Eerste klassiek muziekcafé vindt locatie in Utrecht

Café

Het Muzieklokaal, het eerste klassiek muziekcafe van Nederland, haalde in de zomer van dit jaar met crowdfunding 121.000 euro op. Initiatiefnemers Sanne van Buuren (31) en Talitha Verheij (31) hebben nu op de Bemuurde Weerd in Utrecht een geschikte locatie gevonden.

Eerste klassiek muziekcafé vindt locatie in Utrecht

De ondernemers zochten een plek in het centrum, of net aan de rand daarvan, met voldoende ruimte voor de horeca en live huiskamerconcerten. ‘Aan de Bemuurde Weerd komt alles samen. Op 500 meter van de Neude hebben we 140 m2 tot onze beschikking.’ De ondernemers hopen de deuren van hun café zo snel mogelijk te kunnen openen.

Vergunningen

Dit jaar wordt de Utrechtse singel weer doorgetrokken. De gemeente stimuleert de uitbreiding van horeca in dit gebied, om zo het noordelijk deel van de stad meer bij het centrum te betrekken. Het Muzieklokaal hoopt hieraan een waardevolle bijdrage te leveren. ‘Het verkrijgen van de juiste vergunningen kostte tijd, maar deze week viel hij eindelijk op de mat. De afgelopen maanden konden we niet communiceren dat we een prachtige plek gevonden hadden. We zijn heel blij met deze beslissing van de gemeente.’

Klassiek muziekcafé 

Voor de live programmering is een stichting opgericht. ‘We willen twee huiskamerconcerten per week organiseren. Particulieren en bedrijven kunnen ‘vriend’ van de stichting worden. We hopen een levende, bruisende plek vol muziek te worden.’

Het Muzieklokaal

Het Muzieklokaal is een vernieuwend horecaconcept waarbij klassieke muziek en horeca samen komen in een dagelijks geopend proeflokaal. Gasten kunnen luisteren naar klassieke muziek en genieten van lokale producten.  In de zomer van 2015 brachten 217 investeerders gemiddeld 550 euro per persoon en 1300 per dag bij elkaar om dit te realiseren. ‘Voor de beginnende luisteraar maken we de muziek toegankelijker, door de muziek naar een ontspannen, informele setting te brengen en door achtergrondinformatie te bieden. Getrainde concertbezoekers bieden we een horecagelegenheid waar eens andere muziek op staat dan normaal.’

Reageer op dit artikel