nieuws

Leidse Brouwerij Pronck wint goud in Lyon met Spieghelbier

Café 91

Het Spieghelsbier van bierbrouwerij Pronck is tijdens de Concours International de Lyon 2016 bekroond met de prestigieuze Médaille d’Or. Het is voor het eerst dat een Nederlands bier er met het goud vandoor gaat.

Leidse Brouwerij Pronck wint goud in Lyon met Spieghelbier

 De zevende editie van het Concours International de Lyon 2016 vond zaterdag 2 april plaats. Van de honderden inzendingen mocht het Leidse Spieghelbier als één van de gelukkigen, en als eerste Nederlandse bier ooit, een gouden medaille in ontvangst nemen.

De Twee Spieghels

Spieghelbier wordt gebrouwen in Leiden door Brouwerij Pronck. De lokale brouwerij is opgericht in 2014 en brouwt het Spieghelsbier sinds een half jaar speciaal voor jazzcafé De Twee Spieghels in de sleutelstad. Daar is het witbier, het jaarrond verkrijgbaar.

Reageer op dit artikel