nieuws

Ruud van Rietschoten wint Misset Horeca Personality Award 2016

Café 2879

De Misset Horeca Personality Award 2016 gaat naar Ruud van Rietschoten van Debuut. In roerige tijden weet Van Rietschoten succesvol nieuwe concepten neer te zetten. Hij volgt Amadore-voorman Jerry van Zuijlen op, die de prijs in 2015 won.

Ruud van Rietschoten wint Misset Horeca Personality Award 2016

Alle bedrijven die een kans maakten op een plek in de Top 100 Grootste Bedrijven en Merken hadden de mogelijkheid iemand te nomineren voor de Misset Horeca Personality Award. Tientallen namen kwamen binnen, maar geen enkele zo vaak als die van Ruud van Rietschoten, daarmee de terechte winnaar.

Een greep uit de motivaties bij zijn nominatie: ‘in een stagnerende markt een nieuwe kostbare formule uitrollen getuigt van vakmanschap en lef’, ‘lef, maakt grote stappen, lanceert nieuwe concepten’.

Groei en succes

Van Rietschoten doet dat bij Debuut samen met Fred Bus. Bekende concepten zijn Popcatepetl, Belgisch biercafé Olivier, Hometown en Stan&Co, waar recent een tweede vestiging van in Arnhem opende. Debuut is sterk in het succesvol opbouwen van een concept, bij voorkeur in een historisch pand op een A-locatie. De omzet van Debuut fluctueert wat de voorbije jaren, maar Van Rietschoten wist zijn bedrijf van 28,3 miljoen euro te laten groeien naar 34,5 miljoen euro in 2015, een toename van 22 procent.

De Misset Horeca Personality Award wordt sinds 2011 uitgereikt, Van Rietschoten schaart zich in een mooie rij namen van eerdere winnaars:

  • 2015: Jerry van Zuijlen – Amadore Hotels & Restaurants
  • 2014: Harry Westers – WestCord Hotels
  • 2013: Chris Luken – Fletcher Hotels
  • 2012: Paul Bringmann – La Place
  • 2011: Ronald van den Hoff – Seats2Meet

> Bekijk hier de complete Top 100 Grootste Merken en Bedrijven inclusief analyses.

Bekijk hieronder de reactie van Ruud van Rietschoten:

Reageer op dit artikel