nieuws

Terras Top 100 2017: De lijst, de Publieksprijs en de overige prijzen

Café 7136

De ontknoping van de Terras Top 100 nadert. In de week van 12 juni horen de overgebleven 125 terrassen of ze bij de beste 100 horen. Maar daarnaast zijn er ook nog De Publieksprijs, de Provinciewinnaars en De Parel. Wat houden al die prijzen in en hoe werkt dat?

Terras Top 100 2017: De lijst, de Publieksprijs en de overige prijzen
Bie de Tantes, in 2016 de nummer 3 van Nederland en de nummer 1 van Limburg.

De Terras Top 100 2017 nadert zijn ontknoping. In de tweede week van juni horen de overgebleven 125 terrassen of ze de laatste 100 gehaald hebben. Op welke plek ze staan wordt op 3 juli bekendgemaakt, tijdens een feestelijk evenement bij de winnaar van het afgelopen jaar, Het Hoohuis in Roosendaal. Daarnaast is ook de strijd om de Publieksprijs losgebarsten. Maar hoe zit dat nou, wat zijn de verschillen en welke prijzen zijn er nog meer te verdelen? Een overzicht.

De Terras Top 100

Waar het uiteindelijke allemaal om draait is de Terras Top 100. Alle bedrijven die zich ingeschreven hebben voor de Terras Top 100 2017, hebben bezoek gehad. In de eerste ronde van een Mystery Visitor en -de beste 125- in de tweede ronde van een vakjury. In de week van 12 juni horen deze 125 welke 100 uiteindelijk in de lijst belanden en welke 25 er helaas afvallen. De top-5 à 6 zal ook nog -aangekondigd- door de hoofdjury bezocht worden.

Bekijk ook de Ranglijst van 2016

De Publieksprijs

Alle 125 bedrijven die door zijn naar ronde 2 van de Terras Top 100, maken kans op De Publieksprijs. Dit is een andere prijs dan de Terras Top 100. Dit is een prijs waarbij de deelnemers aangemoedigd worden hun achterban te mobiliseren. Met behulp van tafelkaartjes en andere promotiemiddelen dienen zoveel mogelijk bezoekers – één stem per IP-adres- hun stem uit te brengen op de speciale Facebookpagina.

Zie ook video: Ludina Terras over winst Publieksprijs 2016

De Parel

De 100 bedrijven die uiteindelijk in de lijst komen, horen op 3 juli op welke plek ze zijn geëindigd. Maar ze mogen ook allemaal één

Terras Top 100 Parel

André Homan van Landgoed Het Rheins, De Parel van 2016.

medewerker voordragen die voor hen De Parel van dit jaar is. Ondernemers mogen die nominatie doen. Wie heeft zich onderscheiden, is al jaren onmisbaar, doet altijd net dat beetje extra of verdient een steuntje in de rug? De bedrijven die in de Terras Top 100 2017 komen mogen één medewerker nomineren en de mooiste motivatie wint.

Zie ook video: André Homan, Parel van 2016

De Provinciewinnaars

Een prijs waar veel deelnemers nog aardig wat waarde aan hechten. Wie is de beste van de provincie. Ook dat wordt tijdens het feestelijke event op 3 juli bekend. De werking van deze prijs is vrij eenvoudig: het terras dat de hoogste notering heeft van alle terrassen uit een bepaalde provincie, is de Provinciewinnaar.

Zie ook: Foto’s feestelijke bekendmaking Terras Top 100 2016