nieuws

Parel van de Terras Top 100 2017: ‘onmisbaar voor bedrijf’

Café 1787

‘Ik werk al 17 jaar voor Antonio. Ik kan er werken alsof het mijn eigen zaak is. En ik vond het heel normaal om te doen wat ik heb gedaan. Waardering kreeg ik altijd al van mijn werkgever, maar deze prijs is echt wel gaaf.’ Jolanda Ott-Rauch is de Parel van de Terras Top 100 van 2017.

Parel van de Terras Top 100 2017: ‘onmisbaar voor bedrijf’
Antonio van den Hengel met 'zijn Parel', Jolanda Ott-Rauch van De Korte Duinen in Soest.

Jolanda Ott-Rauch (48) werkzaam bij De Korte Duinen in Soest van Antonio van den Hengel en Ramon Heijnen is gekroond tot Parel van de Terras Top 100 2017. Jolanda werkt al 17 jaar voor Antonio van den Hengel.

Van den Hengel: ‘Dit jaar komt de Parel niemand anders toe dan Jolanda. Mijn compagnon viel in juli 2016 uit door een hernia en keerde pas begin mei 2017 terug op de werkvloer. Jolanda stapte op een heel natuurlijke manier in het gat dat werd geslagen in ons team. Ze werkte 20 uur maar dat werden er zeker 30 tot 35. Mega klasse hoe ze dat heeft gedaan. Ze was er als luisterend oor voor het team. Ze motiveerde mensen als ze er even doorheen zaten en was streng op momenten dat het nodig was. Ze is zo ontzettend gastvrij voor onze gasten! Wil je een kussentje. Wil je dit, wil je dat. Dat is haar natuur. Ze is echt geweldig voor ons bedrijf.’

Van den Hengel: ‘Ze wilde vandaag ook niet meegaan… Ze zei: laat de meiden maar gaan. Ze zet altijd een ander voorop en dat doet ze ook naar gasten toe.’

Terras Top 100 2017

Antonio van den Hengel met ‘zijn Parel’, Jolanda Ott-Rauch van De Korte Duinen in Soest.

Parel Terras Top 100 2017:
Gastcontact is het leukst

Jolanda: ‘Als je niet full time werkt, kun je relatief eenvoudig iets meer doen. Ik was in die mogelijkheid. Voor mij voelde het heel natuurlijk om te doen. Ik maakte roosters en vulde de gaten op die door de afwezigheid van Ramon ontstonden. Dat deed ik niet allemaal zelf; het hele team heeft keihard gewerkt. Ik ben zelf het liefst bezig met de gasten, maar ik heb ook afwas gedaan en zelfs keuken. Ik kan goed luisteren naar gasten; als ze me iets vertellen, kom ik er bij een volgend bezoek op terug. Richting de medewerkers denk ik dat ik gewoon het goede voorbeeld geef. Je steekt je handen uit de mouwen als dat nodig is. Stapelt de afwas zich op, dan help je even. Je werkt op een dag waarop je eigenlijk vrij bent. Iedereen moet weleens een stapje harder doen.’

‘En soms moet je je collega’s even scherp houden. Het zijn toch vooral jongelui; je kent het wel: bezig met hun telefoon. Met roken. Op een leuke manier houd ik ze bij hun werk. En soms moet je wat strenger zijn. Bijvoorbeeld als iemand steeds zijn diensten ruilt. Ik ben wel een type dat de lat hoog legt, ook voor mezelf.’

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Voorinschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel