nieuws

Rechter: Club Vie Rotterdam mag weer open

Café 913

Discotheek Club Vie in Rotterdam mag weer open. De dansclub werd begin deze maand op last van de gemeente gesloten in verband met een reeks zedendelicten. Maar de kortgedingrechter heeft bepaald dat de disco aan de Maasboulevard zijn deuren weer mag openen.

Rechter: Club Vie Rotterdam mag weer open

Volgens de rechter kan vooralsnog niet worden vastgesteld dat de zedendelicten in of vanuit Club Vie gebeurden.

De rechter heeft daar althans op dit moment niet voldoende informatie over, zo blijkt. Dat komt omdat de politie de processen-verbaal nog niet heeft overhandigd. De rechter vindt dat de burgemeester de afgelopen vier weken zijn standpunt dat de delicten direct verband houden met de discotheek, had moeten onderbouwen.

De gemeente had de zaak voor drie maanden gesloten. Bij de politie waren meldingen binnengekomen van vrouwen die in en om de discotheek werden lastiggevallen. Ze zouden zijn gedrogeerd en daarna buiten zijn aangerand of verkracht.

Tony Carbonaro

De gemeente sloot de club begin augustus 2017. De eigenaar van Club Vie, Tony Carbonaro, zei toen tegen het AD: ‘In april dit jaar werden we door de politie van het onderzoek op de hoogte gebracht. Sindsdien hebben we er alles aan gedaan om nieuwe incidenten te voorkomen. Een keer houdt onze verantwoordelijkheid op. Blijkbaar zijn wij een target voor deze doelgroep, en daar balen we natuurlijk van. Voor die meisjes is het verschrikkelijk.’

Carbonaro stelde een ‘heel goede samenwerking’ met de politie en gemeente te hebben gehad. De maatregel om zijn zaak drie maanden te sluiten, verbaasde hem. ‘Dit kan namelijk overal gebeuren. Het voelt als een straf dat ik dicht moet. En die straf vind ik onrechtvaardig. Ik wil gewoon dat ze die gasten pakken en achter de tralies gooien.’

De incidenten bij Club Vie Rotterdam

Al langere tijd kwamen bij de politie meldingen binnen van vrouwen en meisjes die in en om de discotheek waren lastiggevallen. De slachtoffers dachten in de club aan de Maasboulevard in het centrum van de stad te zijn gedrogeerd en daarna buiten te zijn aangerand of verkracht. De afgelopen periode zouden bij de politie in ieder geval elf meldingen zijn gedaan.

Naar aanleiding van eerdere incidenten werden al maatregelen genomen. Zo werd mobiel cameratoezicht ingevoerd, werden beveiligers uitgebreid geïnstrueerd en werden posters opgehangen om bezoeksters te waarschuwen.

Lees meer:

Gemeente sluit club Vie Rotterdam ‘na reeks zedendelicten’

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels