nieuws

Vijf brouwerijen tijdens Speciaalbierfestival Noordwijkerhout

Café 1473

In café Van der Geest in Noordwijkerhout vindt zaterdag 30 september het allereerste speciaalbierenfestival plaats. Vijf brouwerijen krijgen in het café de ruimte om zich te presenteren. Allemaal nemen ze tenminste vier bieren mee.

Vijf brouwerijen tijdens Speciaalbierfestival Noordwijkerhout

Café Van der Geest in Noordwijkerhout heeft vijf brouwerijen gestrikt. De Amsterdamse Brouwerij ‘t IJ, Two Chefs Brewing en Poesiat & Kater. Daarnaast Brouwerij Klein Duimpje uit Hillegom en de Scheldebrouwerij uit Bergen op Zoom. Alle vijf de brouwerijen krijgen een eigen stand, met daarin verschillende bieren, de brouwers zijn zelf aanwezig om over hun product te vertellen.

Het nodige denkwerk

‘Logistiek zijn we in dit café wel wat gewend’ vertelt biersommelier Peter van Duin. ‘We hebben het zand van het Zomerfest nog maar net de zaak uit geveegd. Maar zo’n festival met brouwerijen vraagt toch wel weer het nodige denkwerk; je wilt toch wat bijzonders neerzetten. Alle brouwerijen moeten tot hun recht komen en je wilt het voor de bezoekers aantrekkelijk maken.’

Brouwerijen en foodtrucks

Om het tot een compleet festival te maken zullen naast de brouwerijen ook twee foodtrucks aanwezig zijn. Kaarten voor dit evenement zijn te verkrijgen aan de bar van Café Van der Geest en online via: www.cafevandergeest.nl Kosten zijn €10Brouwerijen-bij-Van-der-Geest, inclusief twee consumptiemunten en een speciaal festivalglas. De deuren gaan 30 september om 15.00 uur open.

Reageer op dit artikel