nieuws

Koffie Top 100 2017 Quicx: ‘We werken op de mooiste plek van Nederland’

Café 3631

Burgemeester Quicx uit Valkenburg aan de Geul, op landgoed Sint Gerlach van de familie Oostwegel, is gekroond tot mooiste venue in de Koffie Top 100 van 2017. ‘We zijn pas in februari geopend. Deze prijs en onze 42ste plek in de ranglijst! We zijn helemaal overdonderd,’ zegt Rob Haenen van Quicx.

Koffie Top 100 2017 Quicx: ‘We werken op de mooiste plek van Nederland’
Erik van Muiswinkel, Rob Haenen en Cedric Ramakers.

‘Dat wij op een bijzondere locatie werken, dat weten we, maar dat anderen dit ook zien en waarderen, dat is geweldig,’ zeggen Rob Haenen en Cedric Ramakers van Quicx. De venue ligt op het landgoed van Sint-Gerlach in een oude kasteelhoeve uit 1668.

Ronald Huiskamp, hoofdjurylid van de Koffie top 100 2017 en zelf conceptontwikkelaar roemt het heel eigen ontwerp. ‘Fijne sfeer, origineel meubilair en er is goed verbinding gemaakt tussen oud en nieuw.’

Rob Haenen: ‘De credits voor onze beide prijzen – want zo ziek ik het- liggen bij het hele team. In februari werd onze koffiemachine pas geleverd… Er zijn wat personeelswisselingen geweest en dan toch z’n notering behalen. Dat vind ik geweldig.’ Zelf werkt Haenen sinds drie manden voor het bedrijf van de familie Oostwegel.

Koffie top 100 2017

foto: Etienne van Sloun

‘We werken op de mooiste plek van Nederland. Als een gast bij ons muntthee besteld, lopen we naar buiten en plukken we de munt. Zo hebben we ook stevia in de tuin en als iemand geen suiker willen, lopen we even naar buiten voor wat stevia.

Kok Cedric Ramakers maakt dagelijks verse koekjes voor bij de koffie. ‘We maken ook Madeleines en wat andere kleine patisserie. Verder hebben we een eenvoudige kaart. Hamburgertje, uitsmijter, maar wel zo veel mogelijk uit Limburg. Want dat zoeken we heel erg, onze Limburgse eigenheid. Rob Haenen: ‘Onze speciaalbieren komen allemaal uit Limburg, de wijnen ook en binnenkort ook ons gehele gedistilleerd assortiment. Daar zoeken we bewust naar.

De cappuccino staat bij Quicx met stip bovenaan het lijstje met favoriete koffies van gasten. Op de voet gevold door de latte macchiato. Quicx heeft een Kees van der Westen Spirit staan en heeft Blanche Dael bonen. Op de cappuccino komt melk van leverancier Friesche Vlag Houdbaar. Prijzen; koffie (lungo) €2,40; espresso €2,30; cappuccino €2,80.

Leestips:
Koffie top 100 2017 mooiste venue: Quicx Coffee & More

Juryrapport nummer 42 Koffie Top 100 2017: Quicx

Ranglijst Koffie Top 100 2017

Reageer op dit artikel