nieuws

5e editie The Amsterdam Coffee Festival in maart 2018

Café 3002

The Amsterdam Coffee Festival viert haar 5 jarig bestaan in 2018. Van 9 tot en met 11 maart 2018 komen meer dan 15.000 bezoekers naar de Westergasfabriek voor een inspirerende koffiedag met nieuwe activiteiten waaronder The Coffee Summit, coffee cocktail workshops en het Festival Passport. Ook vinden de finales van het Dutch Barista Championship, de Dutch Latte Art Championship en de Dutch Brewers Cup tijdens Amsterdam Coffee Festival plaats.

5e editie The Amsterdam Coffee Festival in maart 2018

Op de eerste lustrumeditie van Amsterdam Coffee festival vinden we een aantal bekende elementen terug, zoals The Lab, met een gevarieerd programma over, met en rond koffie. Bezoekers doen gratis mee aan korte workshops, lezingen en demo’s.

Ook de finales van de Nederlandse koffiewedstrijden vinden plaats op het festival: het Dutch Barista Championship, de Dutch Latte Art Championship, de Dutch Brewers Cup en het Dutch Cuptasters Championship. Van de eerste drie zijn de finalisten inmiddels bekend. Voor al deze wedstrijden geldt dat de Nederlands kampioen ons land vertegenwoordigt op de wereldkampioenschappen, tijdens World of Coffee van 19 tot en met 21 juni in de Rai in Amsterdam.

Coffee Mixologists

Ook keert Latte Art Live terug, net als de Coffee Mixologists Competition. Na de eerste editie in 2017, gewonnen door Rotterdammers Rita Balrak van Noc Noc en Sven Brokhaar van The Stirr, staan de beste internationale bartenders en barista’s uit de hele wereld weer klaar om samen mee te dingen naar een plaats in deze wedstrijd. Creativiteit, techniek en smaak komen terug in de verschillende opdrachten die de deelnemers uitvoeren. Uiteindelijk wint het beste barista/bartender duo een geldprijs en een reis naar The London Coffee Festival.

Nieuw op Amsterdam Coffee Festival

Naast de bekende onderdelen worden drie nieuwe elementen toegevoegd op Amsterdam Coffee Festival 2018:

  • The Coffee Summit, een conferentie op de vakdag op vrijdag 9 maart met focus op de zakelijke bezoeker. Met sprekers van gerenommeerde bedrijven en de kans voor professionals om elkaar te ontmoeten. Volledig programma wordt later bekend gemaakt.
  • Visitor Passport, perfect voor bezoekers die een weg zoeken in het overweldigende aanbod van koffie, koffie en koffie. Het Passport helpt om tijdens je bezoek iets verder te gaan dan kijken en proeven.
  • Coffee Cocktail Workshops, geïnspireerd door de creaties van de deelnemers aan de Coffee Mixologists Competition geeft Tia Maria geeft je een kijkje in haar Academy, een samenwerking tussen lokale koffiebranderijen en internationale bartenders. Hier komen de werelden van bartenders en barista’s samen en kunnen bezoekers leren hoe ze koffiecocktails kunnen maken en serveren.

Het festival is een initiatief van organisator Allegra Events. Na de introductie in Londen in 2011 zijn er intussen Coffee Festivals in: Amsterdam, New York, Los Angeles, Kaapstad en Milaan.

Director Ludovic Rossignol: ‘Voor het plannen van de 5e editie gaan we uit van de reden waarom we zeven jaar geleden het festival in Londen zijn begonnen: onze bezoekers nieuwsgierig maken en houden naar de bijzondere wereld van koffie. Er zijn zoveel aspecten waar we nog aandacht aan willen geven, van de geschiedenis en herkomst tot technologische ontwikkelingen in de toekomst. Dat is wat dit festival relevant en spannend houdt.’

Reageer op dit artikel