nieuws

Columbus Trophy 2017 naar kruidenthee Chooka

Café 1645

De 14e Columbus Trophy, een aanmoedigingsprijs voor startende leveranciers in de gastvrijheidssector, is gewonnen door Nonso Chukwuma van Chooka, een kruidenthee.

Columbus Trophy 2017 naar kruidenthee Chooka

De Columbus Trophy is een aanmoedigingsprijs voor startende ondernemers die succesvol zijn als leverancier aan de hospitality of een innovatief hospitality concept hebben ontwikkeld. De winnaar van de 14e editie is Nonso Chukwuma van Chooka uit Frankrijk. Hij kreeg de beker en cheque uitgereikt door Charles van Goch en Stephanie van Oorschot, juryleden van de Columbus Trophy.

‘Chooka’, wat ‘goede gezondheid en veel succes’ betekent, is een kruidenthee zonder geur en smaakstoffen. Het kan ook in cocktails of andere recepten gebruikt worden.

De tweede plaats ging naar Laden EIN van Till Riekenbrauk uit Duitsland. Laden EIN is een uniek restaurantconcept waarbij dat concept iedere twee weken wisselt, maar locatie en crew hetzelfde blijven. Elke 14 dagen vindt er een pre-opening plaats en kunnen de gasten nieuwe culinaire ervaringen opdoen.

De derde plaats was voor The Love Bag van Sofie Rockland uit Nederland. The Love Bag is een variatie aan erotische producten verpakt en verzegeld in een zakje. Dit kan op de hotelkamer, in de minibar, in een automaat of in een pakketovereenkomst worden geplaatst voor een unieke hotel ervaring.

Columbus Trophy

Wat begon als een regionale prijs in Zuid-Nederland is uitgegroeid naar een internationale competitie waarbij bedrijven uit heel Europa strijden om de felbegeerde trofee. De winnaar ontvangt niet alleen internationale erkenning maar ook een aanmoedigingsprijs van 2500.

De negen finalisten presenteerden hun concept of idee tijdens de beursdagen van horecavakbeurs BBB op netwerkplein Place des Amis. Hiermee biedt de BBB de finalisten een uitgebreid Euregionaal platform om potentiële relaties te ontmoeten.

 

De andere finalisten

De andere zes finalisten van de 14e editie van de Columbus Trophy zijn:

  • Ingeborg Dashorst & Michiel van der Zalm – PRIMA idee (Nederland)
  • Janne Asikainen – Koepala Packaging ( Finland)
  • Lars Folkers – Seamore (Nederland)
  • Raquel Ruward & Yentl Duvillier – Golden Heritage (België)
  • Remo Vloet & Martijn van der Cruijsen – Priceless Places (Nederland)
  • Jonas Müller – Flatev (Zwitserland)
Reageer op dit artikel