nieuws

Start tweede ronde Koffie Top 100 en aftrap Publieksprijs

Café 1506

De eerste ronde van de Koffie Top 100 is achter de rug, de 125 bedrijven die door zijn naar ronde twee hebben daar inmiddels bericht van gehad. Vanaf eind deze week gaat de vakjury opnieuw op pad om de zaken te bezoeken. De start van ronde twee betekent ook dat vanaf nu kan worden gestemd voor de Publieksprijs.

Start tweede ronde Koffie Top 100 en aftrap Publieksprijs

De ruim tweehonderd ingeschreven zaken van de Koffie Top 100 2018 hebben de voorbije weken allemaal bezoek gehad van een lid van de vakjury. De hoofdjury heeft alle formulieren doorlopen om eventuele onduidelijkheden eruit te halen, waarna de 125 hoogst scorende koffiezaken zijn toegelaten tot ronde 2. Alle deelnemers hebben inmiddels bericht gehad of ze door zijn naar ronde twee of niet.

Vanaf 5 juli gaat de vakjury weer op pad, voor ronde twee. Daarbij zal een zaak in de tweede ronde nooit worden beoordeeld door hetzelfde jurylid als in ronde een. Dit om de eventuele effecten van persoonlijke smaakvoorkeur te ondervangen. Jureren blijft immers mensenwerk, al zijn alle juryleden geijkt, zijn het stuk voor stuk koffieprofessionals en jureert het merendeel al jaren voor de Koffie Top 100.

Meer over de werkwijze van de jury

Meer over de werkwijze van de jury

Publieksprijs

De start van ronde twee markeert ook de aftrap van de strijd om de Publieksprijs. Vanaf nu kan op alle bedrijven die zijn doorgedrongen tot ronde twee gestemd worden. Anders dan voorgaande jaren is dit geen Facebookapplicatie meer, zodat alleen een email-adres nodig is om te stemmen. De bedrijven ontvangen deze week tafelkaarten en posters om aan gasten kenbaar te maken dat ze meedingen naar de Publieksprijs. (Wilt u er meer ontvangen? Mail naar koffietop100@vakmedianet.nl). Ook is hier digitaal materiaal te downloaden voor de eigen site of sociale kanalen.

Stemmen voor de Publieksprijs Koffie Top 100 2018 kan tot en met vrijdag 10 augustus. Gedurende de looptijd van de campagne publiceren we enkele malen een tussenstand.
Stemmen op één van deze 125 zaken kan via onderstaande knop.

Stem hier!

Alles over de Koffie Top 100

Alles over de Koffie Top 100

Ronde twee duurt tot 5 augustus, waarna de hoofdjury wederom alle rapporten checkt. De scores uit de eerste en tweede ronde tellen allebei voor 50 procent mee in de uiteindelijke score voor de Top 100. Als de ranglijst bekend is, krijgen alle deelnemers van ronde 2 bericht of ze een plek in de Top 100 hebben bemachtigd of niet. Vervolgens gaat de hoofdjury op pad om de absolute top van de ranglijst aan een (aangekondigd) derde bezoek te onderwerpen om de uiteindelijke winnaar te bepalen.

Locatie Koffie Top 100 evenement

Die winnaar wordt op 24 september bekendgemaakt tijdens een feestelijke avond. Na vier jaar de presentatie in Studio 21 in Hilversum te hebben gedaan, werd het tijd voor een nieuwe locatie. Die is gevonden in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF), een modern en multifunctioneel theater aan het water. De presentatie van de avond ligt in handen van acteur en muzikant Kasper van Kooten, die ook met zijn band optreedt na de bekendmaking. Hij wordt geassisteerd door Demian van der Reijden, redacteur van Misset Horeca en samensteller van de Koffie Top 100.