nieuws

Elf Nederlandse medailles op European Beer Star: vier maal goud voor La Trappe

Café 1295

Met alleen Duitsland, de Verenigde Staten en Italië boven zich, eindigde Nederland op een verdienstelijke vierde plaats van de medaillespiegel op de European Beer Star. Liefst elf medailles werden er binnen gehaald: zeven gouden, 1 zilveren en drie bronzen. Trappistenbrouwer La Trappe uit Berkel-Enschot was de grote winnaar met liefst vier gouden medailles. 

Elf Nederlandse medailles op European Beer Star: vier maal goud voor La Trappe

De trappistenbieren van La Trappe Trappist waren al geen onbekende in de internationale bierwereld en vielen ook al vaker in de prijzen. Maar de editie van de European Beer Star 2018 was wel heel bijzonder. Alle vier de klassiekers (La Trappe Blond, Dubbel, Tripel en Quadrupel) werden gelijktijdig bekroond met een gouden award.

Nederlandse medailles

Naast de vier gouden medailles voor La Trappe was er nog drie keer goud voor Nederlandse brouwers. Grolsch won met haar 0.0 in de categorie Ondergistend Alcoholvrij. Goud was er ook voor de Hertog Jan Grand Prestige in de categorie Strong Dark Ale. Het rookbier Othmar Rauchbier van brouwerij Othmar uit Ootmarsum (Twente) eindigde als eerste in de categorie Rauchbier.

Dan waren er nog vier medailles voor Nederlandse brouwerijen. Jopen uit Haarlem behaalde er twee: zilveren met de Jopen Jacobus RPA en brons met haar lichte Life’s a Beach. De Bronckhorster Brewing Company werd met een bronzen medaille onderscheiden voor haar  Bronckhorster Alternative en er was ook nog een tweede medaille, maar dan brons, voor Hertog Jan, voor de Tripel.

Gerelateerde content:

Gerelateerde content:

European Beer Star Awards

De European Beer Star Awards zijn gerenommeerde prijzen en worden toegekend door een 144-koppige, internationale jury van biersommeliers, connaisseurs en meesterbrouwers uit 32 verschillende landen. De bieren worden gekeurd op diverse karakteristieken zoals voorkomen, reuk, schuimkraag en smaak. In 2018 namen 2344 verschillende, geregistreerde bieren uit 51 landen deel. Een nieuw record voor deze smaakcompetitie, sinds 2004 georganiseerd door de Private Brauereien Association.

 

Reageer op dit artikel