nieuws

International Cider Festival Rotterdam blijft groeien

Café 548

International Cider Festival Rotterdam blijft groeien

De zevende editie van het International Cider Festival, zaterdag 1 juni in Rotterdam, is inmiddels uitgegroeid tot de grootste van de Lage Landen. Dertien cideristen uit heel de wereld komen 1 juni naar de Fenix Food Factory.

Met dertien buiten- en binnenlandse cideristen is het Cider Festival Rotterdam de grootste in zijn soort in de Lage Landen. De organisatie heeft voor deze editie ‘de geldpot geplunderd’ om twee Amerikaanse cider-makers naar Rotterdam te halen. In de 19de eeuw was de VS de grootste ciderproducent ter wereld. Na een teloorgang in de jaren die daar op volgde, is de drank sinds een decennia weer bezig aan een comeback.

Cider uit de hele wereld

Evenals in voorgaande jaren zullen er naast Nederlandse cidermakers ook internationale collega’s acte de presence geven. Zij komen vooral uit de traditionele cidergebieden als Frankrijk, Engeland, Ierland en Spanje (Baskenland), maar ook uit opkomende ciderlanden als Letland, Oostenrijk en Nederland zelf. Het International Cider Festival vindt zaterdag 1 juni plaats van 12.00 tot 18.00 uur.