Arnhemse burgemeester sluit café na vondst drugs

Arnhemse burgemeester sluit café na vondst drugs

Op last van burgemeester Ahmed Marcouch is een café in de Arnhemse binnenstad per direct gesloten wegens drugshandel. Naast drugs vond de politie ook wapens.

De politie viel in de nacht van zaterdag op zondag de horecagelegenheid binnen na signalen dat er in het café hard drugs openlijk gebruikt en verkocht zouden worden. Alle bezoekers werden gecontroleerd op drugsbezit.

Een 26-jarige man met onbekende woonplaats werd aangehouden wegens het bezit van cocaïne. Een 31-jarige Arnhemmer is aangehouden voor drugshandel. Een 41-jarige inwoner van Arnhem werd opgepakt voor het gelegenheid geven tot dealen. Bij doorzoeking van het café zijn verder wikkels met cocaïne, brokjes xtc en een mes aangetroffen.

Marcouch: 'Drugs ontwricht horeca'

Burgemeester Ahmed Marcouch reageert bij De Gelderlander: 'Drugshandel ontwricht onze horeca en ik wil Arnhem daartegen beschermen. Nadat we melding kregen, zijn we meteen een onderzoek gestart en hebben we succesvol kunnen ingrijpen (...) Om een vuist te kunnen maken tegen de georganiseerde misdaad is het nodig de sterke arm sterker te maken en de strijd tegen drugscriminaliteit te intensiveren.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.