Oprichters Vegetarische Slager stappen in Nederlandse theeproducent Tea by Me

Oprichters Vegetarische Slager stappen in Nederlandse theeproducent Tea by Me
vlnr: Niko Koffeman, Johan Jansen en Jaap Korteweg

Jaap Korteweg en Niko Koffeman, oprichters van De Vegetarische Slager, stappen in het Zundertse bedrijf Tea by Me. Met deze nieuwe samenwerking maakt de Brabantse theemaker zich klaar voor verdere groei in binnen- en buitenland met Europese theeplantages en verdere ontwikkeling van de lokale productiefaciliteit.

Johan Jansen ontwikkelde met zijn bedrijf Tea by Me in acht jaar tijd een theeplant die in het Europese klimaat op eigen bodem kan groeien. Hij kweekt en verwerkt sinds 2018 Nederlandse thee onder de naam Joan Local Teamakers. Nu krijgt het bedrijf een nieuwe impuls door een partnerschap met Jaap Korteweg en Niko Koffeman, de oprichters van De Vegetarische Slager.

De gesprekken tussen Tea by Me en de oprichters van De Vegetarische Slager startten een jaar geleden met – hoe kan het ook anders –  een kop thee. Jansen en Korteweg zijn allebei boer, dat schept een band. De drie hebben elkaar gevonden in de drive de wereld nog een beetje mooier te maken. In dit geval doen ze dit door mensen blij te maken met een lekkere en lokale kop thee.

Met de investering van Korteweg en Koffeman schaalt Jansen de theeproductie in Nederland op en opent op korte termijn een plantage en productiefaciliteit in het buitenland om ook daar lokaal thee te maken.

De partners vonden elkaar in hun gedeelde passie voor natuur en bewust ondernemen. ‘We kweken lokaal thee en hebben daardoor een korte keten. Onze thee legt geen verre reis af, maar groeit op Nederlandse bodem waardoor we CO2 omzetten in zuurstof,’ aldus Tea by Me-oprichter Johan Jansen.

Zijn thee won in 2018 de prestigieuze AVPA International Teas of the World Contest in Parijs en is te vinden bij enkele supermarkten en de groothandels Sligro en Makro. Tea by Me verkoopt ook de speciaal ontwikkelde theeplant via Intratuin. Een horecabedrijf met een eigen tuin zou dus ook eigen thee kunnen laten groeien.