Cabaretier Guido Weijers nieuwe 'Nachtburgemeester van Nederland'

Cabaretier Guido Weijers nieuwe 'Nachtburgemeester van Nederland'

Guido Weijers is door Horecabrains en de Horecava verkozen tot Nachtburgemeester van Nederland 2021. 'Ik heb in de horeca meer over het leven geleerd, dan tijdens al m'n studies.'

Normaal gesproken vindt de verkiezing van Nachtburgemeester plaats tijdens Mooi!, een feest dat onderdeel is van de Horecava. Door de coronamaatregelen vond de uitreiking nu plaats tijdens het livestream Bidfood Bingospektakel in het Tobacco Theater Amsterdam.

Roots in de horeca

De jury verkoos Guido Weijers onder meer omdat hij 'zijn roots in de horeca heeft'. In eerste instantie als medewerker bij Kwalitaria en later exploiteerde hij een restaurant in Boxmeer. Weijers  was ook een van de eerste die aan de slag ging met een Fieldlab event om te kijken wat wel kan tijdens de Corona crisis.

Weijers gaf aan 'zeer vereerd te zijn' met de titel en liet weten dat hij zich 'met hart en ziel gaat inzetten' als Nachtburgemeester om Nederland weer zo snel mogelijk naar 'Normaal, Normaal' te laten terugkeren zo gauw als dit verantwoord is.

Podium voor de horeca

De Nachtburgemeester is een ambassadeur voor de horeca en het nachtleven en wordt jaarlijks gekozen. In eerste instantie was er twijfel of er dit jaar een nachtburgemeester zou worden benoemd, omdat het nachtleven al een jaar op slot zit. 'Maar', zo geeft de organisatie aan, 'nu er eindelijk licht aan het einde van de coronatunnel komt, heeft de horeca juist een nachtburgemeester nodig.

Naast de bingoshow ter ondersteuning van de horeca en een optreden van Andre Hazes werd er ook nog de Positivo Award uitgereikt. De jaarlijkse Positivo award is bestemd voor iemand die ook bij tegenwind positief in het leven staat. René Le Blanc kreeg dit jaar deze award uitgereikt, omdat hij nu hij zijn grote doorbraak heeft gemaakt niet kan optreden door Corona. René zong natuurlijk wel zijn hit 'If I tell you' voor de tienduizend kijkers op de livestream.