Café Mozaïek introduceert nieuw foodconcept

Café Mozaïek introduceert nieuw foodconcept

Café Mozaïek komt met een nieuw foodconcept en menukaart. Alle gerechten op de kaart zijn de hele dag door te bestellen. Gasten kunnen de gerechten naar eigen wens combineren of delen als ontbijt, lunch en (late night) dinner.

Chef Alex Filippopolitis, eerder werkzaam voor Kanteen 25,  en het keukenteam bereiden dagelijks verse seizoensgerechten. 80% van de gerechten is gemaakt met plantaardige ingrediënten en hierdoor is het menu niet alleen interessant voor vis –en vleesliefhebbers, maar ook voor de veganist, vegetariër en flexitariër.

Chef Alex Filippopolitis en het keukenteam

Het keukenteam onderhoudt nauwe contacten met lokale producenten en leveranciers en is zich bewust van de voedselketen en herkomst van de ingrediënten die worden verwerkt in de gerechten.

Food sharing

Het nieuwe foodconcept is mede tot stand gekomen met behulp van sterrenchef-duo Noah Tucker en Tony Joseph, bekend van het televisieprogramma High Cuisine en ook bekend van o.a. restaurants Staring at Jacobs en Yerba. Samen met chef Alex Filippopolitis is er gekozen voor een menukaart waarbij alle gerechten de hele dag door te bestellen zijn.

Gasten kunnen de gerechten naar eigen wens combineren of delen als ontbijt, lunch en (late night) dinner. Café Mozaïek werkt samen met o.a. Brouwerij 't IJ en heeft voor de bierliefhebbers een gevarieerde bierkaart met zowel speciaal biertjes als echte klassiekers.

Wereld in het klein

Café Mozaïek

Tussen de hijabs en hoodies, kakelbonte schoolklassen en hippe baardjes in Bos & Lommer vind je Café Mozaïek. Samen met het theater is Café Mozaïek gehuisvest in de voormalige Pniëlkerk, een karakteristiek en monumentaal pand op de kruising van de Bos & Lommerweg en de Admiraal de Ruijterweg.

Directeur van Podium Mozaïek, Zafer Yurdakul: 'Al 15 jaar is Podium Mozaïek de ontmoetingsplek waar mensen komen luisteren naar de verhalen van nu. Waar we ons oordeel uitstellen. Momenten van herkenning meemaken, nét als je het niet verwacht.'

Mozaïek is de uitvalbasis voor creatieven, liefhebbers van muziek, theater, film en dans. Met een brede eigen programmering en als locatie van festivals zoals IDFA en het Grachtenfestival is er voor ieder wat wils.

Grand opening

Café Mozaïek

De nieuwe kaart wordt gelanceerd tijdens de feestelijke opening op woensdag 1 september. Café Mozaïek is samen met het theater, podium Mozaïek gevestigd in het Amsterdamse Bos en Lommer. Het café heeft 60 zitplaatsen binnen en 70 op het terras.