Soulsistah Beach failliet, nieuwe huurder gezocht voor paviljoen

Soulsistah Beach failliet, nieuwe huurder gezocht voor paviljoen

Soulsistah Beach is failliet verklaard door de rechtbank in Den Haag. Het horecabedrijf zou openen in een futuristisch paviljoen aan de Noordboulevard van Scheveningen. Heineken moet opnieuw op zoek naar een exploitant.

Het pand staat al geruime tijd leeg; de eigenaren van Soulsistah worden verdacht van witwassen van crimineel geld. Hun beachclub hebben ze nooit geopend.

Soulsistah Beach is dinsdag 15 december failliet verklaard door de rechter op verzoek van een schuldeiser. Om welke schuldeiser het gaat kan de curator niet zeggen, zo melden regionale media. 'Heineken is in ieder geval niet de aanvrager geweest, het gaat om een andere crediteur.'

Soulsistah had een huurachterstand van bijna een half miljoen euro bij bierbrouwer Heineken voor het paviljoen aan de Scheveningse noordboulevard. De eigenaren van Soulsistah - een 49-jarige Haagse vrouw en een 30-jarige Limburger - betaalden tien maanden geen huur. Pas in oktober 2021 werd voor het eerst de maandelijkse huursom van bijna 40.000 euro overgemaakt, zo meldt Omroep West.

De komst van Soulsistah Beach werd in oktober vorig jaar groots aangekondigd. Het nieuwe gebouw op de boulevard zou een toegankelijk café-restaurant krijgen en op de bovenste verdieping een exclusieve club die zo op uitgaanseiland Ibiza zou kunnen staan.

De club met zwembad, loungeterrassen met uitzicht op zee, spetterende shows en exclusief eten zou de redding worden van dat net vernieuwde stukje boulevard dat nog veel te weinig bezoekers trekt.

Heineken naar de rechter

Van die plannen kwam niet veel terecht… Heineken stapte in oktober naar de rechter vanwege de huurachterstand en die deed vorige week uitspraak in de zaak. Soulsistah kreeg drie weken de tijd om het openstaande bedrag over te maken. Die uitspraak is nu achterhaald door het faillissement van de beachclub.

De curator laat weten dat het faillissement geen gevolgen heeft voor de andere vennootschappen van Soulsistah. De eigenaren hebben ook nog twee interieurwinkels in de Haagse Frederik Hendriklaan, een entertainmentbedrijf in Monster en een kerstwinkel in The Mall in Leidschendam.