nieuws

Cateraar ziet geen brood meer in ijsbaan

Catering

Hengelo is blij met de tijdelijke ijsbaan in het centrum, zowel de gemeente als het publiek. Alleen exploitant Aces Catering on Ice laat weten het volgend jaar niet meer te willen doen omdat de baan volgens de cateraar niet rendabel uit te baten is.

Cateraar ziet geen brood meer in ijsbaan

De vaste lasten voor Aces bedragen 45.000 euro, plus bijkomende kosten. Met een omzet van 242 euro op een doordeweekse dag, redt hij het niet om er iets aan te verdienen.

Voorwaarden

De tienduizend vrijkaarten en 7.500 tegen laag tarief komen zijn begroting ook niet ten goede. ‘Daar heb ik zelf voor getekend’, beseft Aces eigenaar Beekveld ten volle. Dat geldt voor alle voorwaarden in het contract met de gemeente. Maar onder die voorwaarden is hij dat niet nog een keer van plan, schrijft Twentsche Courant Tubantia.

Organisator namens de gemeente Harmsen vindt het nog te vroeg om over de omzet te oordelen want de baan staat er nog ruim twee weken. Beekveld verwacht echter niet dat de terugloop van 25 procent ten opzichte van vorig jaar zich in de komende weken nog herstelt.

Bewakingsdienst

Beekveld is wel blij dat hij dit jaar niet mee hoeft te betalen aan de nachtelijke bewakingsdienst, een tegemoetkoming van Harmsen. Dat doet volgens Beekveld echter niets af aan het verhaal dat wat hem betreft de ijsbaan in Hengelo niet rendabel te exploiteren valt.

Harmsen maakt zich daar geen zorgen over. Hij vertrouwt erop dat een andere exploitant er wel brood in ziet, mocht Aces afhaken. Wat hem betreft is er volgend jaar gewoon weer schaatspret.

Reageer op dit artikel