nieuws

Bedrijfslunch gezonder dan brood van thuis

Catering

Werknemers die hun lunch van thuis meenemen, eten gemiddeld vetter dan personeel dat in het bedrijfsrestaurant luncht. Dat blijkt uit onderzoek van de Wageningen Universiteit.

Bedrijfslunch gezonder dan brood van thuis

Het onderzoek is gedaan in het Restaurant van de Toekomst, het Wageningse onderzoeksrestaurant. Daar bleek dat gasten die lunch van thuis meenamen, gemiddeld 200 tot 300 kilocalorieën meer tot zich nemen dan mensen die hun lunch in het restaurant kochten.

Dat heeft voor een deel te maken met het feit dat de lunch van thuis ’s ochtends wordt samengesteld, terwijl de voedselbehoefte met lunchtijd afwijkend kan zijn. Bij minder behoefte worden toch alle meegenomen etenswaren genuttigd, bij een hogere behoefte wordt er bijgekocht en dan betreft het vaak snacks.

Reageer op dit artikel