nieuws

Balkenende grapt bij Veneca Award

Catering

Premier Balkenende verbaasde vriend en vijand in de Grote Kerk in Den Haag met zijn komische speech naar aanleiding van het in ontvangst nemen van de Veneca Award. Een ontspannen Balkenende improviseerde dat het een lieve lust was en maakte de ene kwinkslag na de andere. Na afloop sprak menigeen dat ze de eerste minister nog nooit zo overtuigend en geestig hadden horen speechen.

Balkenende grapt bij Veneca Award

Balkende zei onder meer dat hij had getwijfeld of hij wel voldoende in aanmerking kwam voor de Veneca Award. Vervolgens liet hij een foto zien die op 30 september in het Parool is gepubliceerd waarop de premier in schort staat met de kop: Keukenhulp Balkenende. Met deze anekdote haalde de minister president zijn eerste lach binnen.

Daarna memoreerde hij aan zijn tijd in de gemeenteraad van Amstelveen, waar hij begin jaren negentig van het gemeentebestuur deel uit maakte. Hij diende toen de ‘krokettenmotie’ in om vergaderingen in te korten. De motie hield in dat te lange vergaderingen werden geschorst om een kroket te eten.

Balkenende zei verder dat hij de laatste vier jaar dagelijks in aanraking is geweest met de cateringsector. En dat hij derhalve als ‘een toetssteen van kwaliteit’ mag worden erkend. Hij kon de aanwezigen melden dat hij zich uitstekend voelde en blakend van gezondheid. ‘Volgens sommigen te blakend’, wijzend op de paar kilo’s die de premier de laatste jaren is aangekomen.

Zie ook:

Veneca Award voor Jan Peter Balkenende

Reageer op dit artikel