nieuws

Cateraar vangt gestrande reizigers op

Catering

Jaarbeurs Catering Service in Utrecht heeft een belangrijke rol gespeeld bij de opvang van duizenden gestrande reizigers door de najaarsstorm. Door het uitvallen van treinen als gevolgd van de storm verbleven ruim 3.000 mensen in de Utrechtse Jaarbeurs.

Cateraar vangt gestrande reizigers op

De cateraar ving de gestrande reizigers op en deelde koffie, thee, soep en broodjes uit. Dat laat Jaarbeurs Utrecht weten. De reizigers werden vanaf 16.00 uur opgevangen. Het ging totaal om de opvang van ruim drieduizend mensen. Ruim 1.700 gestrande reizigers hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om in het gebouw te overnachten.

Noodopvang
De noodopvang kwam tot stand na snel overleg tussen Jaarbeurs Utrecht, de gemeente Utrecht, de NS en het Rode Kruis. Het rode kruis ging in eerste instantie uit van duizend slaapplaatsen. Later in de avond werden er nog eens zevenhonderd bedden bijgezet. Vrijdagochtend om 07.00 uur verlieten de laatste gestrande reizigers het gebouw.

Ontbijt op (veld)bed
‘Om half zes hebben we de lichten van de hal aangedaan met de mededeling dat er koffie en broodjes waren. De meeste treinen reden toen weer’, aldus woordvoerder Katherine Knowles van het Rode Kruis in het AD. ‘Alleen twee mensen wilden per se een ontbijt op bed, dat kon helaas niet’, voegt ze er lachend aan toe.

Reageer op dit artikel