nieuws

Cateraars onderzoeken voedselverspilling

Catering

Een onderzoek naar voedselverspilling in de contractcateringbranche. Daarmee gaat de Wageningen Universiteit van start. Alle leden van de brancheorganisatie Veneca doen hier aan mee.

Cateraars onderzoeken voedselverspilling

Het onderzoek, mede gefinancierd door het Platform Verduurzaming Voedsel, is opgedeeld in drie onderdelen. Eerst wordt de voedselverspilling per productgroep geïnventariseerd. Vervolgens worden de oorzaken bekeken.

Als laatste worden er oplossingen gezocht en waar mogelijk geïmplementeerd. De samenwerking is volgens Veneca-projectleider Liesbeth Dirven uniek te noemen. ‘De deelnemende cateraars doen dit puur uit verduurzamingsbelang. Als er minder eten wordt weggegooid kan men of toe met minder productie of er blijft uiteindelijk genoeg over om de hele wereldbevolking te kunnen voeden.’

Reageer op dit artikel