nieuws

De Librije in zee met Lufthansa

Catering

Toprestaurant De Librije in Zwolle gaat maaltijden bedenken voor de grootste Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa. Eigenaar Jonnie Boer is de eerste Nederlandse kok die geselecteerd is door Lufthansa. Eind dit jaar zijn op alle nationale en internationale vluchten gerechten van Boer verkrijgbaar.

De Librije in zee met Lufthansa

Jonnie Boer zegt een tijd geleden benaderd te zijn door de Duitse vliegmaatschappij om maaltijden te maken voor de first class en business class in alle nationale en internationale vluchten van Lufthansa.

‘Ze kwamen hier om wat creaties te proeven en gingen akkoord. Binnenkort maken de koks van Lufthansa mijn gerechten en ga ik die controleren. Gezien eerdere samenwerking van Lufthansa met internationale topkoks, ga ik ervan uit dat we snel akkoord zijn. Eind juli staat mijn menu vast en in november en december worden de gerechten geserveerd op alle vluchten’, aldus Boer.

Menukaarten

Boer zegt trotst te zijn op de aanstaande samenwerking en kijkt uit naar zijn vliegtuigavontuur. ‘Het gaat om meerdere voorgerechten, amuses en andere gerechten die aan boord worden afgemaakt. De saus wordt er tijdens de vlucht apart bijgedaan. Het is echt vakwerk. Het gaat dagelijks om gerechten voor 350 reizigers van first class en 3.500 business class-personen’.

Voor De Librije is het een geweldige internationale promotie. ‘Er komen officiële Librije-menukaarten in alle vliegtuigen en aan boord wordt een video over ons restaurant gedraaid. Rijk zal ik er niet van worden. Als vergoeding krijg ik vliegtickets. Maar het is geweldig om de eerste Nederlandse kok bij Lufthansa te zijn. Misschien dat ik ooit nog eens iets voor de KLM mag doen’, aldus Boer.

De laatste jaren worden koks steeds vaker door luchtvaartmaatschappijen ingehuurd. Zo kookte Cees Helder al eens voor KLM en zijn Nederlandse restaurants van Jeunes Restaurateurs d’Europe momenteel betrokken bij maaltijden van KLM. Martin Kruithof van restaurant De Lindenhof in Giethoorn gaf culinaire adviezen aan Malaysia Airlines.

Reageer op dit artikel