nieuws

Decanen bij Maison van den Boer

Catering

Begin volgend jaar gaan tal van schooldecanen in de leer bij Maison van den Boer in Veghel. Zij worden tijdens deze dag enthousiast gemaakt voor de partycatering. De branche hoopt hierdoor dat meer leerlingen kiezen voor een baan in de partycatering.

Decanen bij Maison van den Boer

De dag voor de studieadviseurs is op donderdag 15 februari 2007 bij Maison van den Boer in Veghel. Decanen van het voortgezet onderwijs en ROC’s zijn uitgenodigd en zij moeten hun leerlingen vervolgens enthousiasmeren voor partycatering. Dat is bekend gemaakt op de Algemene Ledenvergadering van Nederlandse Vereniging van Erkende Partycateraars.

Geen alledaagse ALV

De ALV die de NVEP vorige week belegde was geen alledaagse. Een bustour bracht de leden bij twee collegapartycateraars, Albron Party Productions in Nieuwegein (lunch) en later naar Willem de Boer in Emmeloord (diner). Tussendoor vond in Aviodrome in Lelystad de daadwerkelijke vergadering plaats.

Van der Veer vertrekt

Tijdens de ALV werd wederom duidelijk dat diverse leden willen dat voorzitter Maarten Brouwer aanblijft. Hiervoor zouden de statuten gewijzigd moeten worden. Maar Brouwer wil met dit verzoek voorzichtig omspringen. ‘De continuïteit van de vereniging is ook gebaat bij roulatie van de voorzitter’, zo gaf Brouwer aan. Zijn rechterhand, Maartje van der Veer, vertrekt in ieder geval bij de NVEP. Van der Veer beheerde het secretariaat hiervan vanuit het Woerdense kantoor van Koninklijk Horeca Nederland met verve. Zij gaat als KHN-consulent per 1 december in Zuid-Holland aan de slag. Manon van der Kraats is per 1 januari haar opvolger.

Beurs en onderzoek

De NVEP is van zins zich te profileren op de beurs Evenement (4 en 5 april 2007) in de Jaarbeurs Utrecht. Ook bleek tijdens de vergadering dat de NVEP is benaderd door onderzoeksbureau Nidap, dat een nieuw onderzoek in de partycatering wil houden. Dit jaar werd voor het eerst officiële cijfers naar buiten gebracht over de branche. De NVEP beraadt zich nog over haar rol in de nog officieel op te richten European Party Catering Association.

Reageer op dit artikel