nieuws

Eindelijk Starbucks in Nederland

Catering

De wens van vele koffieliefhebbers gaat in vervulling. Starbucks opent haar eerste vestiging in Nederland. 25 juni wordt de ‘magische’ datum als de deuren van de mateloos populaire koffieketen op Schiphol open gaan.

Eindelijk Starbucks in Nederland

Dat kondigde Starbucks Coffee Company vandaag aan. De vestiging op ‘Amsterdam Airport Schiphol’ is in Lounge 1 (achter de paspoortcontrole). Nog voor deze opening op 25 juni start twee weken eerder het filiaal op Copenhagen International Airport. Deze is wel voor de paspoortcontrole.

Exploitatie door HMSHost

De exploitatie is in handen van HMSHost. De verzorger van f&b op onder meer vliegvelden en onderdeel van het Italiaanse Autogrill. HMSHost exploiteert wereldwijd meer dan driehonderd Starbucks-vestigingen. ‘Wij zijn trots onze succesvolle samenwerking met HMSHost te kunnen uitbreiden’, aldus Cliff Burrows van Starbucks. ‘Hierdoor kunnen we drukke reizigers die op zoek zijn naar fantastische koffie, een lekkere snack en een comfortabele plek om te relaxen, nu ook op Schiphol en in Kopenhagen de Starbucks Experience bieden.’

Starbucks bij Nike

Eigenlijk is Starbucks al in Nederland vertegenwoordigd. Zo houdt de koffieshopketen kantoor in Amsterdam. Bovendien had Misset Catering vorig jaar de primeur van het eerste Starbucks-filiaal in Nederland. De outlet op het Europese hoofdkantoor van Nike in Hilversum is echter niet openbaar toegangelijk. En Nike verscherpte de controle nadat Starbucks-fans het er toch op waagden om binnen te komen.