nieuws

Ex-cateringmedewerkers: ‘rechter op onze hand

Catering

Het Europese Hof doet op 3 juni uitspraak in de zaak tussen oud-cateringmedewerkers van Heineken versus cateraar Albron. De cateringmedewerkers zeggen goede kansen te zien op een voor hun positieve uitspraak in het langdurige conflict.

Ex-cateringmedewerkers: ‘rechter op onze hand

Op 6 mei diende de zaak bij het Europese Hof. Kern van het probleem is het overgaan van het cateringpersoneel van Heineken naar Albron enkele jaren geleden. De medewerkers vinden dat ze recht hebben op de arbeidsvoorwaarden behorende bij de Heineken-cao.

De catering-cao is in hun ogen aanzienlijk minder en dus reden om juridische strijd te voeren tegen de outsourcing van het cateringpersoneel. De cateringmedewerkers zeggen dat ze de rechter van het Europese Hof op hun hand hebben en geloven in een positieve uitspraak.

De uitspraak wordt op 3 juni verwacht. Een positieve uitspraak betekent niet een direct overwinning. Na de uitspraak kunnen landen van de Europese Unie nog reageren en om aanpassingen vragen met als gevolg dat de uiteindelijke formulering nog maanden in beslag kan nemen.

Reageer op dit artikel