nieuws

Haagse studenten maken gezonde kroket

Catering

Drie leerlingen van het ROC Mondriaan in Den Haag maken de gezondste kroket van Nederland. Ze bedachten het beste recept voor een wedstrijd die is bedacht door topkok Cas Spijkers.

Haagse studenten maken gezonde kroket

De winnende kroket heeft een ragout van gegrilde kip, ui, prei, doperwtjes, munt en een paneerlaagje. Andere kroketten bevatten tussen de 185 en 240 calorieën, die van de ‘Chicken Greenroll’ slechts 144.

Het leerlingenteam bestaat uit de Leidse Ashley in ’t Hout, Bas Pronk uit Zoetermeer en Vera Pronk uit Scheveningen. Als beloning mogen de drie naar Frankrijk waar ze een week mogen meedraaien in het driesterrenrestaurant van de Franse topkok Paul Bocuse in Lyon.

Twintig teams hadden zich ingeschreven voor de wedstrijd die in het leven is geroepen om de jeugd bekender te maken met gezond voedsel.

De nieuwe ‘Chicken Greenroll’ wordt in productie genomen bij de lunchroom van Paviljoen Doen, het leerbedrijf van ROC Mondriaan. De lunchroom is te vinden aan de Dunne Bierkade 35 (hoek Paviljoensgracht) in Den Haag. Vanaf 1 juni komt de kroket op het lunchmenu op dinsdag en donderdag tussen 12.00 en 14.00 uur.

Reageer op dit artikel