nieuws

Jaarbeurs Catering in cruisegigant

Catering

Het grootste passagiersschip van Nederland. Dat is vanaf 2007 de nieuwste aanwinst van Jaarbeurs Catering. De Utrechtse partycateraar heeft grote plannen voor de SS Rotterdam.

Jaarbeurs Catering in cruisegigant

Jaarbeurs Catering Services (JCS) gaat verschillende ruimten van deze cruisegigant exploiteren. Bijvoorbeeld feesten en partijen in de Ambassador Lounge en de Ocean Bar. Of congressen en vergaderingen in het theater tot 600 personen en diners in de Queens Lounge. Productpresentaties en seminars kunnen plaatsvinden in de Smoking Room en op het Lido Deck. Maar ook congressen en gala diners voor 500 personen in de Odyssee zaal en de prachtige La Fontaine zaal. De gasten kunnen zelfs aan boord blijven slapen in het hotel. Volgens JCS wordt het dan ook ‘eten, drinken én slapen in stijl’.

Opknapbeurt

Vroeger was De Rotterdam (V) het vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn. Na de doop in 1958 door Koningin Juliana begon het schip een jaar later aan haar eerste reis naar New York. Kroonprinses Beatrix was aan boord. Tot 1971 maakte De Rotterdam regelmatig de overtocht tussen Rotterdam – New York en terug. Daarna voerde zij cruises uit voor de Holland Amerika Lijn, tot opvolger Rotterdam VI in de vaart kwam. Premier Cruises kocht in 1997 het schip aan. Onder de naam Rembrandt voer zij in oktober 1998 onder grote publieke belangstelling voor het laatst haar thuishaven binnen. In 2000 ging zij definitief uit de vaart. Na een grondige opknapbeurt in Wilhelmshaven, Duitsland, krijgt het schip na de zomer van 2007 weer de functie die het verdient: een attractie voor iedereen.