nieuws

Joke van den Boer Event Personality van het Jaar

Catering

De grande dame van de catering, Joke van den Boer, heeft een belangrijke prijs in de wacht gesleept. Van den Boer is dinsdagavond uitgeroepen tot Event Personality 2009. Onder een stormachtig applaus ontving ze de bijbehorende Gouden Giraffe.

Joke van den Boer Event Personality van het Jaar

In een volgepakte Schouwburg van Almere kreeg Joke van den Boer de prijs overhandigd door Frank Wentink van Wentink Events. Hij won de Gouden Giraffe voor Event Personality in 2008. Die wordt door het blad High Profile sinds 2008 uitgereikt aan de persoon die zich het meest verdienstelijk heeft gemaakt binnen de evenementenbranche.

Er waren lovende woorden voor Joke van den Boer: ‘De afgelopen 45 jaar heeft zij ‘gastvrijheid’ in de evenementenbranche een gezicht gegeven. Mede daardoor is zij altijd een inspiratiebron geweest voor, met name vrouwelijke, ondernemers.’

De familie Van den Boer was in feite de grondlegger van catering in Nederland. Oprichter Gijsbertus van den Boer bezorgde vanaf 1906 vanuit zijn bakkerswinkel in Veghel gerechten naar de plek waar de spijzen genuttigd werden. Een primeur in Nederland. Gijsbertus’ zoon Bert zette het familiebedrijf voort en maakte het groot.

Koninklijk

Joke van den Boer trad in 1972 (toen ze nog Joke Slingerland heette) toe tot het bedrijf toen ze haar man Bert leerde kennen. Na diens overlijden in 1989 heeft ze zijn directiezetel overgenomen. In 2006 was ze een van de belangrijkste factoren die heeft bijgedragen om het predikaat Koninklijk te verkrijgen. Momenteel is de moeder van de huidige ceo van de Koninklijke Van den Boer Groep, Noud van den Boer, directeur Corporate Communications bij de toonaangevende cateraar.

De overige Gouden Giraffes gingen naar het bureau Pan’s World met WK Amsterdam in de categorie Charity, Winkelman en Van Hessen met BID 2008 in de categorie Effectief en Planet Event met Van Oud Naar Nieuw in de categorie Creatief.

Op de foto poseert Joke van den Boer trots met het fraaie beeld, geflankeerd door schoondochter Brigitte en zoon Noud.

Meer nieuws over de Koninklijke Van den Boer Groep: